top of page

Konsultativni sastanak u TV Teuta

Predstavnici nevladine organizacije “Interakcija” koja u saradnji sa nevladinom organizacijom “ Objektiv” realizuje projekat “Stop nasilju nad novinarkama” boravili su u Ulcinju gdje su razgovarali sa zaposlenima u lokalnoj televiziji Teuta.

Zaposleni u ovoj televiziji dali su podršku realizaciji projekta i sugerisali da se on nastavi kako bi se istražili napadi sa kojima se suočavaju svi medijski radnici.

Pored toga u komentarima na policy brief saglasili su se sa preporukom iz dokumenta da se organizuju obuke kako bi se povećala svijest novinarski o različiti vidovima uznemiravanja.


FOTO – TV Teuta


Predlog medijskih radnika TV Teuta bio je i da se korisnici društvenih mreža, pogotovo pripadnici starije populacije, edukuju kako bi shvatili da su i komentari koje ostavljaju na društvenim mrežama takođe javno izrečeni stavovi zbog kojih mogu da odgovaraju

Projekat “Stop nasilju nad novinarkama” realizuje se u okviru projekta “safejournalists.net” koji finansira Evropska komisija. Cilj projekta jeste unapređenje zaštite medijskih i novinarskih sloboda.

bottom of page