top of page

Konsultativni sastanak u NOVA M televiziji

Updated: Sep 12, 2022

Predstavnici NVU „ Interakcija „ razgovarali su u prostorijama NOVA M sa medijskim radnicima ove televizijije i tom prilikom predstavili im policy brief, dokument izrađen u okviru projekta „ Stop nasilju nad novinarkama“ u cilju unapređenja postojećeg zakonodavstva u dijelu kaznene politike za rodno zasnovano nasilje nad novinarima i novinarkama, kao i unapređenje implementacije zakonskih propisa.


Zaposleni u Nova M televiziji podržali su preporuke iz dokumenta i založili se da se u budućnosti realizuje istraživanje u čijem fokusu bi bili napadi na sve zaposlene u medijskim kućama.


Sagovornici su se saglasili da se nosioci javnih funkcija kontinuirano moraju podsjećati da treba prestanu sa praksom targetiranje medijskih kuća sa čijom se uređivačkom politikom nisu saglasni.


„Na taj način ohrabruju se pojedinci koji medijskim kućama upućuju prijetnje i ugrožavaju bezbjednost svih medijskih radnika“ jedan je od zaključaka sastanka.


Foto: Konsultativni sastanak u Nova M televiziji


Sastanak je organizovan u okviru projekta “Stop nasilju nad novinarkama” koji realizuje nevladina organizacija „ Interakcija“ u saradnji sa nevladinom organizacijom „Objektiv“.


Cilj projekta koji finansira Evropska unija kroz projekat “safejournalists.net” jeste unapređenje zaštite medijskih i novinarskih sloboda i bezbjednosti novinarki u Crnoj Gori.


bottom of page