top of page

O nama

Udružili smo se kako bismo zajedno kroz različite oblike djelovanja obezbjedili bolje društvo za sve. Mi smo medijski profesionalci, roditelji, sportisti, zalažemo se za rodnu ravnopravnost. Ako dijelimo iste vrijednosti, javite se!

ivan maljevic o nama.jpg
Ivan Maljević
osnivač

  Između ljubavi prema menadzmentu, u čemu je stekao formalno obrazovanje i informacionim tehnologijama, koje je  intenzivno primjenjivao u praksi, prevagnulo je ovo drugo.

Višedecenijsko iskustvo u oblasti tehnike u različitim medijima u Crnoj Gori, dovelo ga je do funkcije tehničkog vođstva u televiziji Nova M.

  Saradnik je na brojnim projektima medjunarodnih organizacija. Posebno je ponosan na ekološku kampanja “Budi šampion”, u čijoj je realizaciji učestvovao kao saradnik Delegacija Evropske unije.

  Sarađivao na brojnim projektima koje je ralizovao EU Info centar, Institut za medije Crne Gore.

danilo perisic o nama.jpg
Danilo Perišić
osnivač

  Diplomirao na smjeru Produkcija, Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

Jedan od rijetkih producenata koji istovremeno ima profesionalnu iskustvo u radu kao snimatelj, koje je sticao radeći u više crnogorskih televizija.

  Njegov talenat prepoznat je i na međunarodnim adresama, sarađivao je na različitim projektima podržanim od strane američke ambasade u Podgorici, Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju.

  Producent ili koproducent više kratkih igranih filmova, radio drame.

Svetlana%20Djokic_edited.jpg
Svetlana Đok
koordinatorka medijskih programa

  Dugogodišnja urednica i novinarka u različitim medijima u Crnoj Gori, dopisnica medija iz inostranstva i članica više međunarodnih istraživačkih timova.

Specijalizovana za praćenje rada pravosuđa, istraživačke priče koje imaju za cilj borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.  

  Sa pravom ponosna na autorska ostvarenja “Put osvete”, “Veliki zločini” “Silom na sedum” koji su izazvali veliku pažnju javnosti, što potvrđuju i milionski pregledi na društvenim mrežama.

Realizacija dosadašnjih projekata omogućena je kroz podršku Ambasade SAD-a u Podgorici (“Put osvete”), kao i Evropske unije kroz program malih grantova “Zaštita slobode medija i slobode izražavanja na Zapadnom Balkanu“koji implementira Hrvatsko novinarsko udruženje kao dio regionalnog projekta Regionalna platforma za zagovaranje(“ Silom na sedmu”).

  Veliku podršku u radu i snagu za nove profesionalne pobjede dobija od ćerki Ivone i Nikolete.

Branka_Mićunović_o_nama.jpg
Branka Mićunović
koordinatorka programa za
roditeljstvo

   Profesorica književnosti i jezika, formalno obrazovanje stekla je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Profesorsko iskustvo sticala je u školama u Vojvodini, nakon čega je ljubav dovodi u Crnu Goru gdje njena vojvođanska smirenost daje poseban pečat u odgajanju ćerke, ali i prilikom pomoći u učenju drugoj djeci.

Čest je gost seminara i radionica koje se tiču dječijeg razvoja i roditeljstva.

Naša NVU ponosna je što u svojim redovima ima sertifikovanu  NTC trenericu, koja voli da podsjeti  i sebe i druge da su roditelji prvi i najvažniji učitelji. Ovu veliku istinu upravo je usvojila kroz NTC učenje i dijeli je dalje.

Motiv i volju za rad sa djecom crpi iz želje da sve što radi bude djeci od koristi.

Igor Nikolic o nama.jpg
Igor Nikolić
koordinator programa zdravi stilovi života

  Od malena izražen sportski duh odveo je Igora Nikolića na Fakutet za fizicku kulturu u Novom Sadu , gdje je diplomirao na predmetu plivanje. Nakon završenog fakulteta sportske aktivnosti obilježavaju njegov kako profesionalni, tako i privatni život.

   Radio je kao profesor fizičke kulture, instruktor skijanja... Nakon toga njegovo opredjeljenje postaje školica sporta u kojoj su brojne generacije nikšićkih mališana stekle osnovna znanja o sportu i njegovom značaju za pravilno i kvalitetno odrastanje. Svoj profesionalni angažman nastavlja u medijima , gdje i danas radi i kao dio redakcije svojim izraženim organizacionim sposobnostima daje pun doprinos kvalitetu sporstkih sadržaja koji su zastupljeni u programu Nove M televizije. 

 

 

tatjana Debeljevic o nama.jpg
Tatjana Debeljević
koordinatorka programa za
rodnu ravnopravnost

  Dugogodišnja televizijska novinarka sa radnim iskustvom u više crnogorskih TV redakcija. Svoj profesionalni angažman započela na NTV Monteni , nakon čega karijeru nastavlja u TV Vijesti. Poslednjih godina radi na javnom servisu, RTCG, gdje svojim posebno izraženim novinarskim stilom daje pečat svakoj priči.

  Kvalitet njenog rada prepoznat je i na međunarodnim adresama. To potvrđuje i nagrada za najbolju televizijsku priču o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji koju je dobila 2019.godine. Njena priča bila je posvećena upravo ženama, konkretno nezaposlenim ženama sa sjevera koje je kroz iskustvo žena iz zemalja Evropske unije, svojom pričom ohrabrila da pokrenu sopstveni biznis, shvate koje su njihove mogućnosti i šanse za razvoj biznisa i koji su najbolji načini da iskoriste raspoloživa sredstva iz EU fondova.

  Učesnica je brojnih seminara o rodnoj ravnopravnosti u organizaciji UNDP Gender tima i Ženske političke mreže .

bottom of page