top of page

Interakacija u O.Š. „Radojica Perović“

Šesta radionica o medijskoj pismenosti koja je organizovana u okviru projekta “Aktivizmom mladih do medijske pismenosti” realizovana je u Osnovnoj školi “Radojica Perović” u Podgorici.


Učenici osmog i devetog razreda razlovarali su sa komunikolozima Miodragom Strugarom i Draganom Maljević o medijskim sadržajima uz koje provode najviše svog vremena.



Bila je to prilika da podijele svoja iskustva o tome da li i kako provjeravaju sadržaje do kojih dolaze putem različitih vrsta medija. Reklame i poruke koje dobijaju od popularnih jutjubera bili su tema rasprave posebnog segmenta radionice.

Učenici su takođe uspješno odgovorili zadatku i uspješno prepoznali lažne vijesti koje su smislili neki od njih.



Nakon šest realizovanih radionica NVU Interakcija će tokom januara, za predstavnike škola koje su učestvovale u projektu organizovati takmičenje o medijskoj pismenosti i prepoznavanju lažnih vijesti.

Za pobjednike takmičenja biće organizovana posjeta televiziji sa nacionalnom pokrivenošću.


Projekat “Aktivizmom mladih do medijske pismenosti” podržan je kroz program „Podržani=osnaženi”, u okviru grant šeme „Zajednica u akciji “, koji realizuje Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica “iz Hrvatske. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

 

@faktcg

@Zaklada Slagalica

@min_javneuprave_cg

@evropska_kuca

@me4eu


bottom of page