top of page

Čitam i što nije napisano

U Podgorici je održano takmičenje o medijskoj pismenosti i prepoznavanju lažnih vijesti za učenike i učenice osmog i devetog razreda osnovnih škola koji su u prethodnom periodu pohađali radionice o medijskoj pismenosti.



Takmičenju je prisustvovalo 18 učenika iz 4 osnovne škole – O.Š “Novka Ubović”, O.Š“Vlado Milić”, O.Š.” Radojica Perović” i O.Š. “Sutjeska” i za sve njih su obezbijeđene prigodne nagrade.

Društveno odgovorna kompanija ONE podržala je projekat kroz obezbjeđivanje vrijednih nagrada za troje prvolasiranih.



Dobitnica treće nagrade, Đurđa Nikolić, osvojila je treću nagradu i blue tooth slušalice. Drugoplasirana Tara Gavrilović nagrađena je blue tooth zvučnikom, dok je za prvoplasiranu Hanu Kurtagić kompanija ONE obezbijedila mobilni telefon.

Tri prvoplasirane učenice takođe će biti u prilici da posjete jednu od televizija sa nacionalnom pokrivenošću u Crnoj Gori.



Aktivnost pod nazivom „Čitam i što nije napisano“ dio je projekta „ Aktivizmom mladih do medijske pismenosti“ koji realizuje nevladino udruženje Interakcija. Ovaj projekat podržan je kroz program „Podržani=osnaženi”, u okviru grant šeme „Zajednica u akciji“, koji realizuje Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

bottom of page