top of page

Interaktivna radionica o rodnoj ravnopravnosti u Beranama

Radionicu u Beranama o rodnoj ravnopravnosti, rodnim stereoripima i rodno zasnovanom govoru mržnje, obilježio je visok stepen interakcije i učešća srednjškolaca u dijalogu o ovoj veoma važnoj temi.

Kroz konkretne primjer iz svakodnevnog života mladi su iznosili svoje stavove o rodnim stereotipima i govoru mržnje i zaključili da sami mogu da daju veliki doprinos u suzbijanju štetnih posljedica rodno zasnovanog govora mržnje.

 


Komunikolozi i sertifikovani treneri za rodnu ravnopravnost i rodno zasnovani govor mržnje Dragana Maljević i Miodrag Strugar izrazili su zadovoljstvo zbog velikog odziva mladih na radionicu i njihove zainteresovanosti za učešće u diskusiji.



Radionicu je organizovana u okviru projekta NVU Interakcije „ Mladi protiv rodnih očekivanja” koji se realizuje u okviru  projekta „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE” sprovodi CGO, u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom za evropske poslove Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.




bottom of page