top of page

Projekat mladih zahtjeva-glasovi GenZ

Učenici osnovne škole “ Novka Ubović” imali su priliku da učestvuju na prvoj radionici koja je organizovana u okviru škole novinarstva koja je dio projekta nevladinog udruženja Interakcija “Projekat mladih zahtjeva-glasovi GenZ. Cilj projekta jeste podsticanje lokalne zajednice na aktivizam i zagovaranje rješavanja problema u lokalnoj zajednici usmjeren na doprinos borbi protiv rodnih stereotipa i rodno zasnovanog govora mržnje u društvu. Učenici će se tokom škole novinarstva koja se organizuje u okviru projekta upoznati osnove novinarstva, mogućnosti novinarskog izražavanja istovremeno razviti sposobnost za uočavanja lokalnih problema.

Radionice će istovremeno biti prilika za razvijanje konkretnih ideje za realizaciju, od kojih će 3 ideje biće producirane u video priloge (‚‚GenZ predlaže“). Projekat “Projekat mladih zahtjeva-glasovi GenZ” je podržan kroz program Podržani=Osnaženi, u okviru grant šeme “Zajednica u akciji”

koji realizuje Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.


@faktcg

@Zaklada Slagalica

@min_javneuprave_cg

@evropska_kuca

@me4eu

Comments


bottom of page