top of page

Druga radionica o medijskoj pismenosti O.Š. „Novka Ubović“

Updated: Dec 25, 2023


Učenici osmog razreda Osnovne škole „Novka Ubović“ u Podgorici imali su priliku da prisustvuju radionici „Unapređenje medijske pismenosti “koju je organizovala NVU Interakcija.


Radionicu je obilježilo aktivno učešće osnovaca u razgovoru, zainteresovanost za medijske sadržaje na društvenim mrežama i njihov uticaj na formiranje stavova i uvjerenja svakog pojedinca.


Poseban segment radionice bio je posvećen vršnjačkom online nasilju uz ukazivanje na njegove štetne posljedice.

Predsjednik NVU Interakcija Ivan Maljević upoznao je polaznike radionice sa činjenicom da će u okviru ovog projekta biti organizovano i takmičenje o medijskoj pismenosti. Pobjednici takmičenja imaće priliku da posjete jednu od televizija sa sjedištem u Podgorici, što je izazvalo pozitivne reakcije učenika koji će za samo takmičenje izabrati 3 predstavnika svog razreda.


Radionica je organizovana u okviru projekta “Aktivizmom mladih do medijske pismenosti” koji je podržan kroz program „Podržani=osnaženi”, u okviru grant šeme „Zajednica u akciji“, koji realizuje Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.



Kommentit


bottom of page