top of page

Zdravi stilovi života

  Naša NVU, između ostalih, okuplja i roditelje, zaljubljenike u različite vrste sportske rekreacije, koji tu ljubav pokušavaju da prenesu na sopstvenu djecu.

Svjesni značaja sporta na pravilan rast i razvoj djece podstičemo fizičke aktivnosti cjelokupne porodice.

Zajedničke aktivnosti, ne samo u sportu, dovode i do bolje povezanosti i zadovoljstva svih članova porodice. Zadovoljni pojedinci kreiraju i bolje društvo i tako dolazimo do jednog od naših strateških ciljeva. Zato vježbajte sa nama i ne zaboravite da se družite, i sa nama i međusobno.  Važno je!

Mediji

  NVU “ Interakcija” među osnivačima i članovima ima zapažen broj predstavnika medija. Naša vrijednost je u tome što je riječ o profesionalcima iz različitih medija. Udružilo nas je upravo to, što smo svjesni da profesionalaca ima u svakom mediju, neprofesionalaca takođe. Raduje nas što smo prepoznati kao pripadnici prve skupine. Okupila nas je i ideja da udruženo možemo doprinijeti poboljšanju situacije u medijima u Crnoj Gori. Cilj nam je, takođe, da buduće kolege, koji stiču svoja prva medijska iskustva ohrabrimo, prenesemo im sopstveno znanje i iskustvo.

Rodna ravnopravnost

  Naše članice se zalažu za rodnu ravnopravnost. Članovi NVU ih u potpunosti podržavaju u tome.

Naš strateški cilj jeste stvaranje boljeg društva, a taj cilj ne možemo ostvariti ukoliko se zajednički, i žene i muškarci, ne borimo za društvo jednakih šansi za muškarce i žene.

Maksima naših članova jeste da samo pravi muškarci podržavaju žene u njihovoj misiji ostvarenja ravnopravnosti. Ako poštuješ žene nijesi manje muškarac. Naprotiv!

Roditeljstvo

  Naša NVU okupila je i roditelje koji su svjesni da roditelji danas i prije 20, 30 godina - nisu isti, kao što ni djeca danas i u vrijeme kada smo mi bili djeca - nisu ista. Moderne tehnologije donijele su nam brojne prednosti. Sa njima su stigli i svakodnevni izazovi za roditelje, ali i problemi, ukoliko te izazove ne prevaziđu na pravi način. Zato naši projekti iz oblasti roditeljstva podrazumjevaju zajedničke aktivnosti roditelja i djece, koje će rezultirati zadovoljstvom i jednih i drugih.

Upravo zbog toga vas i pozivamo da se uključite u odrastanje sopstvene djece. Kada su roditelji i djeca zadovoljni lakše ćemo ostvariti bolje društvo.

bottom of page