top of page

Učenici OŠ "Novaka Ubović" dobro se zabavili na drugoj radionici o medijskoj pismenosti.Učenici osmog i devetog razreda osnovne škole “ Novka Ubović” imali su priliku da učestvuju na drugoj radionici koja je organizovana u okviru škole novinarstva koja je dio projekta nevladinog udruženja Interakcija “Projekat mladih zahtjeva -glasovi Gen Z.


Na ovoj readionici đaci su se druzili sa Jelenom Ćorlukom urednicom centralne informativne emisije Centralni dnevnik koja se emituje ne Nova M TV. Tokom izuzetno aktivne radionice đaci su sa gošćom diskutovali o medijima i njihovom korištenju, a najzanimljiviji dio prestavljalo je snimanje vijesti koje je organizovano u parovima. Koliko su đaci uživali najbolje pokazuje činjenica da su skoro svi tražili dodatna snimanja. 


Učenici će se tokom škole novinarstva koja se organizuje u okviru projekta upoznati osnove novinarstva, mogućnosti novinarskog izražavanja istovremeno razviti sposobnost za uočavanja lokalnih problema. Radionice će istovremeno biti prilika za razvijanje konkretnih ideje za realizaciju, od kojih će 3 ideje biće producirane u video priloge (‚‚GenZ predlaže“).Projekat “Projekat mladih zahtjeva-glasovi Gen Z” je podržan kroz program Podržani=Osnaženi, u okviru grant šeme “Zajednica u akciji” koji realizuje Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne

uprave.

 

@faktcg

@Zaklada Slagalica

@min_javneuprave_cg

@evropska_kuca

@me4euCommentaires


bottom of page