top of page

Održan sastanak sa predstavnicima Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica

U okviru projekta „Stop nasilju nad novinarkama“ koji realizuju nevladina organizacija Interakcija u saradnji sa NVU Objektiv održan je sastanak sa predstavnicima Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.


Sastanak je bio prilika da se zamjeniku rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Arminu Selmanoviću i tužiocu portparolu Vukasu Radonjiću projekat detaljnije predstavi i dogovore modaliteti buduće saradnje.Istraživačke novinarke u okviru projekta „Stop nasilju nad novinarkama“ Svetlana i Ivona Đokić upoznale su se sa postupanjem i rezultatima Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici u predmetima koji su u ovom tužilaštvu, u prethodne dvije godine, formirani povodom napada na novinarke.


Dobijeni podaci biće dio istraživanja koje se realizuje za potrebe ovog projekta.


Projekat "Stop nasilju nad novinarkama" čiji je cilj unapređenje zaštite medijskih i novinarskih sloboda i bezbjednosti novinarki u Crnoj Gori, realizuje se u okviru projekta "safejournalists.net" koji finansira Evropske komisija u okviru " Civil society Facility and Media Programme 2028-2019".


Projekat "Stop nasilju nad novinarkama" realizuje se uz finansijsku podršku Evropske unije. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost NVU

"Interakcija" i ne odražava nužno stavove Evropske unije.

Opmerkingen


bottom of page